Медиен експерт: Буря от негодувание, не съм сигурен дали ще гледам "Всичко навсякъде наведнъж"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:04 / 15.03.2023
7732
Модният анализатор и медиен експерт проф. Любомир Стойков с публикация в социалната мрежа Facebook за филма "Всичко навсякъде наведнъж" - големият победител на "Оскарите".

Буря от негодувание предизвикаха част от тазгодишните филмови награди "Оскар" и по-специално лентата "Всичко навсякъде наведнъж". Интелигентни, компетентни и с отношение към киното хора оплюха филма - рекордьор по призове. Вероятно с основание. Не съм го гледал и не съм сигурен дали ще го направя, макар, че съм голям почитател на Мишел Йео. Всъщност това не е най-важното. По-важното е да се осмисли относителността на оценката на произведенията на изкуството - кино, музика, литература, живопис, театър и всичко останало. Няколко са факторите и критериите, които сочат дали едно произведение притежава изключителни естетически и културни достойноства, за да бъде шедьовър или пък е посредствена работа и пълен боклук.

Тези фактори са: оценката на публиката, мнението на критиката, предпочитанието на пазара, финансовите приходи (например филмите блокбастъри) и филтъра на времето.

Има и други фактори, и други критерии.

Корпоративни или субективно-пристрастни, манипулативни или чисто комерсиални. В крайна сметка това са си наградите на Американската филмова академия, която се е утвърдила във времето, но която също има своя идеология, своя политика, свои интереси.

В ерата на социалните мрежи, фалшивите новини, бруталните пропагандни техники, икономическите и геополитическите протуберанси и трусове, крипто измамите и прокси войните всичко е възможно...Изкуството е огледало на живота, който живеем, но и животът е подражание на изкуството, което създаваме и потребяваме, възхваляваме и низвергваме.

Виж коментарите (3)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).