Медиците, нападнати от пияния Кирил: Трябва да има законови промени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:31 / 30.01.2018
5507
"Слава Богу подобен инцидент не се е повторил до момента. Опитваме се да забравим за този случай. Трябва да има законови промени или поне да има охрана, която да ни защитава в подобни ситуации", това заяви поред медиите д-р Александър Серафимов, който бе нападнат от пияния пациент Кирил Нойков, предаде репортер на Burgas24.bg.

Другият пострадал лекар д-р Симеон Печев бе категоричен, че ако има адекватни последици за налитащите на медици, то няма да се стига по подобни грозни инциденти. "Надяваме се подобно поведение да не се повтаря и да има по-добро отношение към нас. Ние сме там да помагаме на хората и да си вършим работата", заяви младият доктор.

Както Burgas24.bg съобщи днес Кирил бе осъден на 4 години и 3 месеца затвор. Наложеното наказание трябва за бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор. Той призна, че предизвикал екшъна посред нощите на 24 май 2017 г. в МБАЛ "Бургасмед". Нойков удрял с с юмруци и крака петима души, обърнал болнично легло. Мъжът огласил болничното заведение с крясъци, той викал: "Ще ви набия!", "Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!", "Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?", "Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите ,че не мога да ви набия?".

Преди началото на съдебното заседание подсъдимият сподели пред журналисти, че съжалява и че, ако не е бил консумирал алкохол, е нямало да посегне на лекарите.
 
Какво казаха битите в "Бургасмед" лекари и подсъдимият преди начало на съдебното заседание, вижте в нашето видео!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
26.05.2017 Биячът на лекари: Това, че имам татуировки, не ме прави лош човек!
26.05.2017 Ето го пловдивчанина, пребил и заплашвал с убийство лекари
25.05.2017 Пловдивчанинът, бил лекари: Ще ви убия, ще ви намеря, знам къде живеете!
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).