Мащабна операция се провежда в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:41 / 25.09.2019
2540
В "Седмицата за превенция на детската пътна безопасност", част от традиционната кампания на "Пътна полиция" – "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!", за четвърта поредна година се провежда мащабната операция EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя. Целта на инициативата, която се провежда в цяла Европа е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП.

Чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътнотранспортния травматизъм и причините за същия, служители на сектор "Пътна полиция" в страната ще се стремят към успешното реализиране на инициативата. 

Европейският ден без загинали на пътя се организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL и се провежда като част от Европейска седмица на мобилността, чието мото тази година е "Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!". Тази година този ден ще бъде 26 септември. 

Идеята е, в периода преди и по време на операцията, всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, с които може да изложат живота на останалите участници; и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.  

Активна е специална секция в електронния сайт на "Пътна полиция", посветена на EDWARD: Брояч на дните. Два дни по-късно – на 28 септември (събота) е обявен за "Ден на превенцията на детската пътна безопасност".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).