Марин Марковски: Улицата не трябва да раздава правосъдие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:36 / 21.09.2019
2229
Аз съм виждал очите на майките на жертвите. Защитавал съм престъпници, които са непоносими като хора, това е вярно. Но вижте, аз не защитавам престъплението, а човека, който има нужда от помощ. Това заяви в сутрешния блок на БНТ адвокат Марин Марковски.

,,Първото наказание е кръвното отмъщение, което е било при първобитните родове. Ако се остави правосъдието на пострадалите, те ще кажат ''Искаме да го одерем жив''. Но следва ли извършителят да бъде наистина одран жив? Не, улицата не трябва да раздава правосъдие. Трябва да се запази принципът, че законите трябва да са в главите и сърцата на мъдреците, на депутатите'', добави още Марковски.

,,По мое мнение когато се касае за умишлено убийство, не би трябвало да има съкратено съдебно следствие. Но това в никакъв случай не означава несправедливост. Винаги около нас, хората, ще има вампири на два крака, както и непоправими хора'', обясни адвокатът и изрази мнението, че доживотната присъда е много по-тежко наказание от смъртното наказание.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).