Маргарита Доровска: Смехът и хуморът стават все по-ключова форма на комуникация

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:10 / 01.04.2023
1253
"Денят е добър повод да тестваме остроумието си, но наблюдавайки реалността, ние сме предизвикани какво да измислим, което да е по-изненадващо от новините, които четем". Това каза в ефира на "Фокус" и предаването и предаването "Newsroom" Маргарита Доровска, директор на музея "Дом на хумора и сатирата" в Габрово по повод днешния международен ден на шегата. 

По думите й въпреки ежедневието на българина, той не е забравил да се смее. "Смехът и хуморът стават все по-ключова форма на комуникация. Виждаме колко много хумор има в интернет, на нас ни предстои да открием такава изложба за карнавала, която е посветена на хумора в интернет, който е един съвършено различен жанр", казва Доровска.

"Наблюдава се, че обществото се радикализира, хората стават по-обидчиви. Колкото чувството за хумор става по-финно, толкова пък друга група от обществото закостенява и губи способността си да се надсмива над живота", каегорична е тя.

Тя сподели, че любимият й цитат, свързан със смеха, разбира се, е мотото на музея: "Светът е оцелял, защото се е смял", защото ежедневието е доказателство, да осъзнаваме колко е вярно.

"Хуморът не е упойка, но помага да помагаме по-леко през дните", заяви Доровска.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).