Мангъров и Симидчиев си спретнаха жесток скандал в ефир заради зелените сертификати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
07:07 / 17.01.2022
6795
Разгорещен дебат се проведе в ефира на Нова телевизия снощи между д-р Александър Симидчиев и доц. Атанас Мангъров относно зеления сертификат и протестите на гражданите. 

Според доц. Мангъров: "Това, за което се събраха гражданите, е да се махнат сертификатите и съм напълно съгласен. Сертификатите са опасни и ненужни. Когато човек е ваксиниран, той получава сертификата, позволяващ му да се движи свободно навсякъде. Ваксинираният обаче може да зарази себе си и другите не по лошо от друг човек, който не е ваксиниран".

"Хората са на протест, защото никой не иска да чуе медицинската логика. Хората са съвсем наясно какво се случва с тях. Опитват се да ги мачкат по най-елементарния начин. Елементарната епидемиологична логика говори, че този, който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", добави той и намекна за плана на Бил Гейтс.

Д-р Симидчиев обаче показа документ, в който се виждат държави като Куба, Китай, Унгария и Русия и уточни: "Половината свят е ваксиниран. Европа е ваксинирана 75%. По-голямата част от тези държави си произвеждат собствени ваксини и тук не става дума за голямата конспирация на Бил Гейтс. Аз за разлика от Мангъров не изказвам лично мнение, а изказвам научни факти".

"Човек с тест заразява с 90% по-малко в момент, в който тестът е валиден. Като е ваксиниран, разпространението е 63 процента по-малко. Тежкото боледуване спада със 70 процента, а смъртността - с 90", заяви експертът, показвайки медицински документи.

Доц. Мангъров обаче го прекъсна: "Епикризата на 26-г. момче от Плевен показва, че две седмици след ваксинация е в интензивното на болницата в плевен с ДИК синдром. Същото нещо стана в София ноември месец с 28-г. момиче". 

Симидчиев добави: "Ще му подаря на Мангъров тези документи, които имам. Това което показах - практически ваксинацията и преболедуването имат сходен профил на защита. За ваксините е сигурно. И ваксинираните, и преболедувалите карат болестта много по-леко. Ваксините не са категорично 100-процентово решение, но е най-доброто което имаме към момента".

А Мангъров изтъкна: "Няма как ваксини, които създават антитела към шипченския протеин на най-стария вариант, да са ефективни към шипченския протеин на най-новите варианти. Съжалявам, но това, което казват, е невярно. Холандия е в 4-ти локдаун, вижте и Израел... Ако тези неща бяха верни, това нямаше да се случва".

Виж коментарите (14)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).