Максим Генчев, Евгени Минчев, Волен Сидеров и Богомил Бонев оплюха Георги Господинов

Автор: Георги Кирилов
Коментари (19)
09:53 / 25.05.2023
55071
Георги Господинов обедини по-добрата част от нацията на вчерашния празник на буквите - 24 май, след като спечели международната литературна награда "Букър" с романа си "Времеубежище". Господинов си подели отличието с Анджела Родел, която преведе книгата на английски. 

За съжаление имаше и за пореден път негативни реакции от известни личности в социалните. Това са обичайните заподозрени Явор Дачков, Волен Сидеров, Евгени Минчев, Богомил Бонев и Максим Генчев.

"Оскар за Грозев, Букър за Господинов и остана само Еми за Манол генератора. Май Букър 23 е стигнал нивото на Оскар 23. Само сноби и тъпаци се възторгват", пише бившият вътрешен министър Богомил Бонев

"Нивото на Гошо Времеубежището е: "кораба Радецки" акостира на езерото "Ариана". Убеден съм, че английската награда е присъдена на Анджела Родел. Тя е родила нещо "наградообразно от това постно автоинтервю на Гошето от Ариана", пише режисьорът Максим Генчев.

"В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме , или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.", пише пък Волен Сидеров.

Евгени Минчев не изказва свое мнение, а споделя поста на Сидеров.

Ние няма какво да добавим освен да цитираме Елин Пелин, който казва "Ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта".

Виж коментарите (19)

Още по темата (30):
22.09.2023 Георги Господинов: Пропагандата иска да ни обясни света за три минути
17.09.2023 Голяма опашка се изви в Болоня заради българин
27.06.2023 Предложение: Георги Господинов да стане почетен гражданин на София
16.06.2023 В сърцето на Пловдив удоистоиха Георги Господинов с голяма награда
10.06.2023 Георги Господинов вече се превърна в обединител на нацията, почитат го и сънародниците ни зад граница
04.06.2023 Георги Господинов за Панаира на книгата: Върна ми се хубавото усещане, че радостта събира
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).