ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на изчезналия бизнесмен: Имаше проблеми, пиеше лекарства за депресия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 06.06.2022Коментари (1)2728
©
"От вчера сутринта изчезна. Разбрахме малко по-късно, защото си е оставил всичко - документи, пари. По обяд брат му разбра. Не мога да си обясня какво се е случило. Весо преди няколко месеца имаше проблеми. Започна да пие лекарства за депресия или нещо подобно. Не съм много сигурна. Но беше добре. Изключено е да се самоубие. Познавам си детето", каза Зора Петрова, майка на изчезналия бизнесмен, пред "Флагман".

По-малкият му брат му Здравко, който живее в същата къща, в този момент е в РУ-Созопол, за да подаде сигнал. В 09:30 ч. тази сутрин изминаха 24 часа от мистериозното изчезване на Весо Петров. Никой от близките му дори не подозира къде се намира. Те имат съмнение, че е отвлечен и нещо лошо се е случило с него. 

Весо и брат му Здравко били неразделни. Разликата между тях е 2,7 години. Чували се по няколко пъти на ден.

За последно Здравко разговарял с брат си в неделя около 09:15 ч. В 09:30 ч. му звъннал втори път, но никой не отговорил. Около 11:00 ч. пак позвънил и пак никой не приел обаждането. Това притеснило Здравко и той отишъл до жилището на брат си – къща в местността Червенка до комплекс "Свети Никола“. Там Здравко открил само 7-годишната му дъщеря, а от Весо нямало и следа.

На масата в хола били оставени личните му документи и пари. Липсвал само ключът за автомобила му – джип Порше Кайен.

Весо само преди няколко дни се върнал в Черноморец. Той по традиция прекарвал зимите в София, където развива строителен бизнес, а през лятото се връща в морския град. 

Последните 6 месеца обаче били тежки за него, тъй като получил обвинение за побой, лежал в ареста, а впоследствие бил под домашен арест. Едва преди няколко дни мярката му за неотклонение била променена с парична гаранция. 

Биографията на 50-годишния Весо Петров – Бургазата от Черноморец буквално ври от събития през целия му съзнателен живот, които неизбежно са го тласкали към трагедията, която се разиграва от вчера насам в родния му град. 

Безспорен факт е, че двамата братя Весо и Здравко Петрови са развивали сериозен строителен бизнес през годините. Строели са еднофамилни къщи в Черноморец от луксозен тип, към този момент довършвали голяма жилищна кооперация в бургаския ж. к. "Изгрев".

"Строяха също така в София, преди години имаха мандра и изпълняваха логистиката на фурна със софийски собственик, на територията на Черноморец. За съжаление по-малкият с 2 години Здравко беше по-сериозният и работлив, докато Весо се увличаше по скорострелното печалбарство. Той е невъздържан и често пребиваше някого без особена причина", разказа близък до семейството приятел от Черноморец.

Миналата година, въпреки че имали достатъчно имоти и пари Весо Бургазата постъпил на работа във фирма за бързи кредити и с хъс събирал непогасените вноски от длъжниците. Често познатите му го виждали превъзбуден, състоянието му показвало, че върви към дъното.

В края на октомври Весо и дългогодишният му съратник от София – предприемачът Константин Ралев, опитали да вземат около 300 хиляди евро от бургаски бизнесмен, който също строи в Черноморец и има огромно влияние в бранша. Ралев е същият предприемач, който през 2015 г. взриви държавата, че е бил измамен от двама свои съдружници във фирмата, в която той държал 60% от строежа на 34 имота в апарткомплекса "Форест гардън" – в непосредствена близост до къмпинг "Черноморец".

Той оповести тогава, че съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд е допуснала зад гърба му да се проведе общо събрание, след което тези имоти са продадени за 140 хил. евро, при условие че са стрували поне 3 млн. лв. След това обаче Ралев се установил окончателно в Испания и така до ден-днешен не става ясно дали отношенията между него и бившите му съдружници са уредени.

Към настоящия момент Константин Ралев се намирал в хотел "Блу бей" в Созопол, където според наш източник е управител на ресторанта. Тези дни Ралев често бил срещан с Весо Бургазата, който също преди около седмица се прибрал в Черноморец от София и започнал да стяга морската си къща за сезона, където смятал да остане с втората си жена, с която също е разведен, както е станало с първата, от която има 18-годишна дъщеря.

Втората му жена и 7-годишната им дъщеричка също пристигнали с него, което правело добро впечатление на роднините му, защото напоследък Весо все бил в лошо настроение и унил. Причината да изглежда така е пребиваването му зад решетките на Бургаския затвор тази зима, с последвал домашен арест до края на март. Преди това Бургазата има дебело криминално досие, няколко условни присъди за побоища, а преди години е лежал в затвора и за опит за грабеж.

Пикът в криминалната биография на Весо е от края на октомври миналата година, когато заедно с Ралев опитали да вземат от техен бивш партньор в Черноморец 300 хил. евро. Те твърдели, че този човек им дължал пари от сделки по продажби в апарт комплекс "Съни айлънд", намиращ се на отсрещната страна на "Форест гардън". Весо няколко дни по-късно пристигнал в гаража на този бизнесмен в Черноморец, който бил устроен и като офис.

По това, което е описано в жалбата до прокуратурата, става ясно, че има натрошени ребра, цепната вежда и множество други по-леки наранявания. Весо настоявал за 100 хил. евро, за да го остави на мира. Той обаче не знаел, че в гаража са монтирани видеокамери със звукозапис, след което веднага е бил прибран на топло за 2 месеца в ареста на бургаския затвор, а после с гривна вкъщи за още 3 месеца.

Именно в периода след излизането от този арест Весо не се чувствал добре. Хората, които го познават добре, смятат, че е изключено да е отвлечен и убит, също така и че той би се укрил, изчезвайки зад граница с джипа си "Порше Кайен", оставяйки всичките си документи и ценни вещи у дома.

В събота вечерта Весо завел на ресторант 7-годишната си дъщеричка. Жена му тръгнала внезапно за София, тъй като й възникнал неотложен ангажимент, по думите на самия Весо пред близките му. Сутринта в неделя Весо казал на детенцето си, че излиза до магазина. След като до обед не се прибрал, детето алармирало своя братовчед – сина на чичо си Здравко.

Вчера в късния следобед втората съпруга на Весо се е прибрала от София, тя и братът Здравко към момента се намират в РУ-Созопол и помагат за издирването.


Още по темата: общо новини по темата: 2
07.06.2022 »
07.06.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.06.2022 г.
0
 
 
Без пари, без документи, без телефон... Странна работа. Освен ако не е планирал изчезването си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: