Майка от Варна изостави детето си заради нова изгора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
08:46 / 28.09.2018
5470
За тъжна история с щастлив край научи Varna24.bg. Майка на 3-годишно момиченце от Варна завела рожбата си в отдел "Закрила на детето“ и заявила, че няма възможност да се грижи за нея и иска да я изостави.  

Младата жена била категорична, че е сама и не е по силите си да отглежда детето, тъй като родителите й били в чужбина и не и помагали с нищо. Подписала декларация за отказ от родителски права и обърнала гръб на детето.

Момиченцето било настанено по спешност в приемно семейство. Служители на дирекция "Социално подпомагане“ обаче се заели да разнищват случая и установили, че майката всъщност има нов партньор, който не желаел да се грижи за малката и това довело до решението за изоставянето й.

В същото време започнали да издирват адрес на близките, за да ги информират за ситуацията и потърсят роднини, които да се погрижат за малката. Стигнали до задънена улица.

В същото време в махалата, където живеела ромката, изоставила детето си, се разнесъл слух за позорната постъпка на майката и нещастната участ на момиченцето. Съседи и познати се свързали с бабата и дядото на детето, които от години работели в чужбина.

Хората се завърнали незабавно и се явили в дирекцията, за да заявят, че ще поемат грижите за внучката си. След като оформили всички документи, детето било осиновено от своите баба и дядо и се сбогувало с приемните си родители, които успели да се погрижат за него за около месец.

"Това е един от малкото случаи при нас, в които имаме щастлива развръзка и нещата се подреждат по най-добрият начин за детето", сподели Анна Конукова, ръководител на отдел "Закрила на детето“ към Дирекция "Социално подпомагане“ – Варна.

Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).