Майка натрови децата си, след като им направи кекс с марихуана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:37 / 05.08.2019
7942
47-годишна жена е в ареста заради кекс с канабис. За "веселата“ гощавка се разбрало след сигнал, получен на тел. 112, за няколко души с хранително отравяне.

В Центъра за спешна помощ в Сандански били прегледани две жени на 47 г. и на 22 г., както и двама мъже на 19 г. и на 22 г. От пристигналите на място полицейски служители на РУ-Сандански е установено, че същите са консумирали домашно приготвен сладкиш, в който е имало масло от канабис.

Стоянка Которокова е родом от Сандански, живее над 15 години в Щатите и работи като строителен техник зад океана. Тя била приготвила кекса за децата и за госта си - американеца Нил Томас. След като консумирали кекса, на четиримата им прилошало. Те започнали да халюцинират, да повръщат и получили силно сърцебиене. Майката и двете й деца припаднали вследствие на предозиране на наркотичното вещество, пише Монитор. Само американецът намерил сили и транспортирал с кола всички пострадали в санданската болница. След като медиците стабилизирали състоянието им, били изписани, а жената и неин роднина прибрани в ареста.

34 грама канабис бил вкаран в сладкиша, твърди свекърът на Стоянка, който бил свидетел на приготовленията на сладкиша. Той сам е предал в полицията спринцовката с остатъци от жълто-кафеникавото канабисово масло, което е било инжектирано.

"Майка да си трови съзнателно децата си?! Досега такова нещо не сме видели!“, коментираха вчера една част от санданчани. "В тази история нещата са много объркани“, смятат други.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. Образувано е досъдебно производство, като работата по разследването продължава.

Родината на веселите кексчета е Холандия, но са на мода и в Щатите. Консумацията на канабис, особено когато е предозиран, има силен психотропен ефект и може да доведе до халюцинации и до по-тежки състояния, ако е суров, чист и в големи количества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).