МВР с нов сектор в структурата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:54 / 30.11.2022
1848
Изготвени са проект на структура и функции, включително и прогнозен финансов разчет за нов сектор в МВР - "Престъпления против околната среда, дивата природа и животните" към Главна дирекция "Национална полиция".

Това става известно от отговор на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев на въпрос от народния представител Цветелина Симеонова-Заркин, публикуван на сайта на парламента.

Въпросът е във връзка с институционализирането на звено за противодействие на престъпленията против околната среда, дивата природа и животните, както и планираните конкретни мерки и срокове за тяхното изпълнение.

В отговора си министър Демерджиев посочва, че е приключила работата на междуведомствената работна група за създаването на специализирано звено "Престъпления против природата".

Към Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите е изпратен доклад и проект на Споразумение за постигане на координация и ефикасно взаимодействие при установяване ограничаването и предотвратяването на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните.

Прилагането на Споразумението ще се извършва чрез междуинституционален "Механизъм за превенция, контрол, административно-наказателна дейност и/или разследване на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните", става ясно още от отговора на министъра, цитиран от БТА.

Той допълва, че предстои съгласуване на документите и насрочване на дата на подписване на Споразумението. Както и, че предстои разработване на предложения за осигуряване на щатни бройки и необходимите финансови средства за функциониране на звеното.

Припомняме, ви, че преди ден Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Захари Шулев – обвинен за насилие с особена жестокост над кучето Мечо.

Мъжът бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове за жестоко отношение към животното в кв. "Карпузица".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).