МОН ще осигурява болничен учител за деца, нуждаещи се от продължително лечение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:11 / 17.11.2017
3132
Министерството на образованието и науката ще облекчи административните процедури, необходими, за да могат родителите на деца, които пребивават продължително време в болница, да им осигурят болничен учител. Това обясни заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по време на среща с представители на неправителствена организация, която защитава правото на образование на тези деца.

Вместо семействата им да изминават продължителния процес за попълване на необходимите документи, представител на Регионалния център за приобщаващо образование ще ги посещава на място в болницата и ще помага при попълването на формулярите, свързани с осигуряването на преподавател в болницата. 

МОН ще изпрати писма до всички центрове за приобщаващо образование, за да имат готовност да осигурят свой представител при заявка от болница, че при тях е настанено дете, което има нужда от обучение. Регионалните управления на образованието ще трябва да контролират спазва ли се това изискване. Списък с центровете за приобщаващо образование ще бъде изпратен и до всички областни и университетски болници, за да могат да подават навреме информация, че при тях е настанено дете за продължително лечение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).