Лятото на 2015 е най-слабото за туризма от 8 години насам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:16 / 16.10.2015
3805
Лятото на 2015 година е най-слабият сезон за туризма в България от осем години насам. Това отчетоха вчера от Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА). 

"От приемането ни в Европейския съюз до днес дялът на европейските туристи всяка година намаляват", съобщи вчера председателят на асоциацията Байко Байков.

За тази година към август спадът е 10% и то за сметка на европейските пазари. Дялът на туристите от Стария континент се е понижил до 50 на сто. За сравнение, през 2007 година този дял е бил 75%. 

Друга тревожна тенденция е, че туристическият сезон у нас се е скъсил сериозно и основната маса гости идват само в периода от средата на юли до края на август.

Драстичен отлив на туристи за посочения период имаме от съседните ни страни Гърция и Румъния, които в други години регистрират сериозни ръстове в туристическите посещения. Сериозен ръст на туристите от Турция - с 40%, отчитат от асоциацията. Експертите очакват много добър зимен сезон заради интереса на комшиите.


Източник: в. Монитор

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).