Lidl: Твърденията за диня, пълна с белина, няма как да бъдат достоверни

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:45 / 28.08.2019
6824
Официално становище на "Лидл България" във връзка с публикация "Пълен шок! Жена си купи от "Лидъл" диня пълна с белина“ от 27 и 28 август 2019 г.: "Бихме искали да заявим, че твърденията, посочени в материала, няма как да бъдат достоверни.

Основен аргумент в подкрепа на това твърдение са изключително стриктните политики и процедури на Лидл България по отношение на контрола на качеството на хранителните продукти, на тяхната безопасност, както и осигуряване на защита на потребителите. Lidl е една от малкото вериги на пазара с толкова стриктна система за контрол на качеството.

Основен елемент от тази система представлява регулярното изследване на плодовете и зеленчуците в независими акредитирани лаборатории в страната и чужбина за над 500 пестицидни остатъка. На база на получените лабораторни резултати за всеки индивидуален случай се прави обоснована преценка от нашите експерти дали хранителните продукти са годни и безопасни за консумация, с първокласно качество и дали да се допускат до продажба или не. Относно плод Диня последните лабораторни изследвания са направени само преди седмица и категорично не показват каквито и да било отклонения от качеството.

В допълнение, 100% от доставчиците на плодове и зеленчуци на Лидл България – както местни, така и чуждестранни, са сертифицирани по GlobalG.A.P., което допълнително допринася за по-високото качество и безопасност на храните, предлагани от нас.

Като част от системата за контрол на качеството е и изключително прецизното обработване на всеки един клиентски сигнал. В конкретния случай, до момента нямаме получени подобни сигнали от страна на клиенти за качеството на дините, които предлагаме. В тази връзка, бихме искали да помолим клиента, който цитирате във Вашата публикация, да се свърже с нас, за да получим част от продукта и да направим допълнителна вътрешна проверка.

Моля, имайте предвид, че приемаме подобни публикации като умишлено всяване на притеснение и паника сред потребителите, злонамерено и противоправно разпространяване на неистинска и заблуждаваща информация. Не желаем името на компанията да бъде използвано неправомерно и въвличано в некоректни информационни материали. Всяко подобно действие ще бъде разглеждано като опит за уронване на престижа и търговската репутация, умишлено злепоставяне в публичното пространство и непозволено увреждане на името на компанията и Лидл България си запазва правото да търси обезщетение за нанесените вреди по съдебен път".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).