Лечението на усложненията при новия грип ни струва по 1000 лева на ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:16 / 30.11.2018
4590
Преди 2 дни бе доказан първият случай на тежък грип в София - Грип "А". Това е грипът, известен като свински грип. Това заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. "Характерно е, че боледуват млади хора от него. По-възрастните са поразявани от друг тип на грипа.

Няма нищо страшно досега. Грипът обаче е много интересно заболяване. Оказва се, че при грипа има едно усложнение, което засяга белия дроб. Очаквахме го само при хора с имунен дефицит, но вече наблюдаваме, че не е само при тях. Това е доста по-лошо от пневмонията.

Хубавото и качественото лечение при това усложнение е по 1000 лева на ден", каза Кантарджиев.

"Много българи в големите градове имат кашлица. Повечето хора кашлят около месец. Все още не са дошли коронавирусите, които са характерни за зимата. Този, който е карал дълга кашлица или дълга хремa, е по-податлив за вирусите през зимата. Ако сте кашляли дълго време не значи, че сте изкарали грипа, а че просто вече имунната ви система е отслабена", добави Кантарджиев. 

"Когато има задух и въздухът не стига, а кожата става сиво-синкава, трябва да потърсите болница", каза той. "Грипът сега поразява само за няколко часа и вече се чувствате много зле", добави Кантарджиев.

"Грипът е с най-късия инкубационен период. Може сутринта някой да се е изкашлял срещу вас, а следобед вече да вдигнете висока температура", заяви Кантарджиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).