Купили сме 1345 нови коли през януари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:49 / 17.02.2012
1805
За първия месец на годината у нас са регистрирани 1345 нови автомобила, показват данните на Асоциацията на европейските производители на автомобили (European Automobile Manufacturers Association - ACEA). На практика това означава ръст с 12% спрямо януари 2010 г.

За цялата минала година у нас са продадени малко над 19 хил. автомобила, сочат данните на ACEA, докато през 2010 г. изтъргуваните коли са били близо 15.6 хил. Няма обаче официални данни от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, защото организацията взе решение да не ги публикува поради спорове измежду членовете й.

Основна причина за тези спорове стана реекспортът на автомобили, които някои компании декларираха като продажби в България, уточняват от Моney.bg.

Като цяло за европейския пазар тенденцията е противоположна, показват данните на ACEA. Новите регистрации на автомобили през януари в Европейския съюз отчитат спад от 7,1% през януари. Във всички страни членки без Малта в първия месец на годината са регистрирани общо 968 хил. нови автомобила.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Голяма трагедия на морето: 4-годишно момиченце се удави в басейн
Ще подкрепи ли БСП правителство на ГЕРБ, говори Георги Свиленски
Кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Божидар Божанов от ПП-ДБ: Много грешки направихме
Градушка колко орех удари павликенски села
Сериозни промени в разписанията на влаковете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).