Кунева: Новият закон ще даде повече свобода на учителите и директорите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 12.07.2016
2085
Няма да има нови буквари за първи клас тази есен, тъй като сроковете за отпечатването им са много кратки. Поради тази причина букварът остава старият. Леко забавяне ще има и при учебниците по история за пети клас. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Меглена Кунева.

Новият закон, който влиза в сила от 1 август ще даде повече свобода на учителите и директорите. Стандартът за организацията на дейностите в средното образование дава по-голяма самостоятелност на училищата да организират часовете, междучасията и ваканциите си.

В началната степен от 1-ви до 4-ти клас например ще има възможност първият час да започва в 8:30 ч., а не както досега - максимум в 8 ч. сутринта. Учителите ще решават как да преподадат материала, след като отчетат спецификата на всеки клас.

Директорите ще имат право за обявяват сами до 3 дни грипна ваканция. В техните правомощия ще бъде и дължината на междучасията. Точки ще заменят оценките на матурите в 4-ти и 7-и клас, каза министър Кунева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Такова време ни очаква през следващите дни
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло другото ...
Детето на Божанков е стреляло с револвер "Смит енд Уесън" 357 маг...
Борисов: Не ми поставяйте условия
Оперират простреляното от сина на Божанков дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).