Към българите, които живеят в Англия: Издадено е предупреждение за опасно време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:59 / 09.03.2023
14304
Британската метеорологична служба издаде поредица от жълти предупреждения за голяма част от Обединеното кралство, като няколко региона имат и по-високи кодове за силни ветрове, носещи виелици. Оттам прогнозират обилен сняг в Северна Англия и Мидландс в четвъртък.

Великобритания се подготвя за виелици заради задаващите се силни снежни бури, които вероятно ще причинят проблеми с пътуването в четвъртък.

Метеорологичната служба издаде минимум жълто предупреждение за времето в цялото Обединено кралство. Има и Amber- предупреждения за "силни ветрове, носещи виелици“ и до 20 см сняг в района, простиращ се от Стоук он Трент до Дърам.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) постави всички региони на Англия под ниво 3 на предупреждение за студено време - с продължителност до полунощ в четвъртък, пише mirror.co.uk.

Агостиньо Соуса, консултант в UKHSA, каза, че студеното време може да има "сериозно въздействие“ върху здравето на хората, особено на възрастните.

Температурите в района паднаха под нулата в сряда през нощта - до около минус 1C в югоизточна Англия и до минус 13C в Северна Шотландия.

Очаква се четвъртък да бъде най-тежкият снежен ден в областите между Северна Англия и Мидландс, като предупрежденията за времето там са с код "Amber" от 15:00 часа в четвъртък за следващите 21 часа.

Ръководствата на националните магистрали предупредиха шофьорите в Уест Мидландс и Източна Англия да не пътуват, освен ако това не им е от съществено значение.

Метеорологичната служба смята, че снегът ще спре до петък, като температурите ще са все още ниски, докато в Северна Шотландия може да продължи да вали.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).