Кристиан към близките на Милен Цветков: Знам, че това не би могло да ви утеши, но съжалявам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:35 / 22.01.2021
4733
С искри между прокурори и адвокати, както и с кратка реч на извинение от Кристиан Николов, започна делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

“Досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия. Искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, до искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се", каза подсъдимият.

В залата бяха само майката на сина му Десислава Николова и сестра му. Кристиан Николов се яви на заседанието с трима защитници - Любомир Таков, Константин Симеонов и майка му Десислава. Прокуратурата обаче поиска тя да бъде отведена от това качество. Причината е, че беше обвинена заедно с него, защото му е дала фирмен джип, с който той се блъсна в колата на Цветков на миналия Великден. Разследването срещу Десислава Николова беше прекратено, но въпреки това съдът се позова на закона и я отстрани от защитата на сина ѝ.

По време на днешното разпоредително заседание в Софийския градски съд магистратите отчетоха, че няма допуснати процесуални нарушения по делото. Магистратите приеха заседание при закрити врата и да спре онлайн излъчването, макар според близките на Милен Цветков да няма основание за разглеждане на делото при закрити врата.

По време на заседанието адвокатът на обвиняемия Кристиан Николов - Любомир Таков поиска отвод на прокурор Иван Кучиев с мотив, че бил близък с адвоката на близките на Цветков - Менко Менков.

Адвокатът на Кристиан поиска отвод и на адвокат Константин Симеонов - пак защитник на близките на Цветков с мотив, че е бил адвокат на майката на Кристиан в процеса срещу нея, който имаше.

Виж коментарите (0)

Още по темата (204):
21.01.2024 Пред Лора Крумова проговори дъщерята на Милен Цветков
31.12.2023 Правят филм за живота на Милен Цветков
19.09.2023 В София откриват чешма в памет на Милен Цветков
27.07.2023 ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа
25.07.2023 Mинистър Калин Стоянов: Присъдата по делото за Милен Цветков е пробив и може да се наложи като практика
24.07.2023 Адвокат за присъдата за катастрофата с Милен Цветков: Решението на ВКС е
спорно
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).