Край Пловдив арестуваха най-големия производител на домати в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:23 / 23.08.2019
65514
Специализираната прокуратура е провела спец акция вчера в пловдивското село Шишманци. Бил е арестуван известният италиански бизнесмен Ерос Фабрицио Фрески. Той живее от 20 години в България и е най-големият земеделец в региона. Обработва над 30 000 декара

Заедно с Фрески са били закопчани още петима души, негово обкръжение и негови служители. Спецпрокуратурата рови за данъчни престъпления за над 2 милиона лева и евросредства, с които е злоупотребено.  

Адвокатът на Фрески Иван Маринов заяви, че току що всички заедно с клиента му работниците му са били освободени след 24-часово задържане. Защитникът подчерта, че не знае за какви евросредства става на въпрос и тепърва ще се изясняват тези неща. Според него, няма конкретика в обвинението.

Фрески е освободен под рекордната парична гаранция в размер на 100 000 лв. Двама от неговите хора са с парична гаранция от по 30 000 лв и трима излизат без обвинение от ареста, завършва Блиц.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).