Коварна болест прикова Дидо на легло, мечтае да вижда слънцето

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:39 / 02.09.2019
4318
Млад мъж от Варна е прикован на легло в безпомощно състояние, а мечтата му е да вижда всеки ден слънцето и хората, научи Varna24.bg. 34-годишният варненец лежи неподвижен с тежката диагноза "множествена склероза" затворен в малка стая с прозорец. За три години Даниел Джамбазов е излизал три пъти навън по спешност с помощта на близки и приятели, които са го пренасяли на ръце по тясното стълбище на къщата в центъра на Варна.

Майката на младия мъж се обърна към медията ни с надежда, че може да се намери строителна или друга фирма, която да направи живота на Дидо по-лек. За целта трябва да бъде изградена тераса към стаята му, за да може ежедневно той да бъде извеждан на въздух. Необходимо е от терасата да се спуска механична инвалидна платформа към вътрешността на двора, откъдето майката, която сама се грижи за Даниел, да може да го извежда за ежедневни разходки в града, Морската градина или край морето. 

На този етап Дидо е буквално прикован на легло затворник, тъй като коридорът и стълбището на къщата са толкова тесни, че дори трудно би могъл да бъде свалян на ръце до двора. А пренасянето му е непосилно за майка му, видя репортер на Varna24.bg

Жената сподели, че поради липсата на светлина нивото на витамин Д в организма на сина й е силно занижено, а това се отразява пагубно на общото му състояние. 

Ето какво споделя и самият Даниел за себе си: "Като малък родителите ми се разделиха и аз реших да остана при баща си. Записах се в спортно училище с профил класическа борба. Борбата е индивидуален спорт, свикваш да разчиташ единствено на себе си. Години лишения, тренировки, пазене на режим, диети. Спорта ми се отдаваше и бях добре сложен физически и здрав. Имах отличия с грамоти и медали. Отслабнах с 24 килограма за най-важното състезание и както става винаги, като си от малък отбор и нямаш връзки, станах втори. Въпреки контузиите в спорта сред които дискова херния, скъсани минискуси и връзки на коленете, извадени рамена, това не ме сломяваше. Докато съдбата не реши да се подиграе с мен и през 2002 г. ми бе поставена диагноза "множествена склероза". До преди три години успявах да се преборвам с болките на кръста и останалите болежки.

Тренирах с последни сили, бягах на пътека, въртях велоаргометър, правех упражнения. А сега съм обездвижен, безпомощен на легло, моята майка се грижи за мен-раздвижва ме и ми прави масажи, защото нямаше средства за професионален рехабилитатор. Имам надежда, че ще се оправя, но са нужни средства, с които не разполагаме. Мисля, че има хора с добри сърца, които могат да ми помогнат поне да виждам слънцето и дишам чист въздух сред хора. Не прося милостиня, а просто моля за надежда, за по-добър живот. Спрял съм всякакви лекарства за стопиране на болестта и за всички болки", споделя Даниел. 

Всеки, който желае да помогне на младия човек с финансови средства за лечението или изграждането на мечтаната тераса и рампа, може да се свърже с майка му на тел. 0899 307535 или да дари средства:

Банка ДСК

IBAN: BG09STSA93000021923577

Даниел Джамбазов

Какво сподели майката на Дидо - Радка - вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Без реклами на хазарт в медиите, засега
Правилото 20-20-20 при работа на компютър
Бориславова обясни за фалшифицираните документи
Работното време на големите вериги магазини и куриерите по празни...
Простреляното в главата 2-годишно дете е по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).