Костадин Паскалев: За да получи нова енергия, БСП трябва да има ново ръководство

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:16 / 09.01.2023
2203
За да получи нова енергия БСП трябва да има ново ръководство. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Костадин Паскалев, член на НС на БСП. Той е инициатор на инициативата за обединение на лявото. Паскалев каза, че на 29 ноември е била първата среща, на която е била изразена ясната воля, че е необходимо да се коментират идеите за обединението на база на политики. 

На 19 януари 2023 год., в Пловдив предстои втора такава среща. На нея отново ще се обсъждат идеи и принципи за постигане на ляво обединение, процесът продължава, каза Паскалев.

"Реално ние говорим все още за основните идеи и принципи, които са част от този диалог, но няма да взимаме решение. 

За политическата обстановка в страната Паскалев каза, че сме свидетели на "хлъзгане по повърхността", а не влизане в дълбочина в проблемите на държавата. Като че ли този парламент не иска да се заеме с реалните проблеми на хората. 

Според него, участие на БСП във всякакви договорки при третия мандат ще бъде изключително безпринципно. "Пределно наясно сме, че БСП има своите решения да не участва в правителство, с подкрепата на ГЕРБ и ДПС и смятам, че след като има изразена принципна позицияь тя трябва да се отстоява", каза Паскалев.

По думите му, на този етап не могат да бъдат реализирани идеите на левите. Обединение за по-широко ляво пространство на следващите избори ще даде едно много по-значимо представителство и реално може да се стигне до една ляво политическо обединение, което да завоюва по-сериозно политическо пространство.

На предстоящата среща на 19 в Пловдив ще бъдат обсъждани проблемите по темите финанси, икономика, енергетика, земеделско стопанство, социална политика, анти монополна политика, образование и здравеопазване.

Най-силната тревога е загубата на надежда у българския избирател, унищожаване на надеждите на българските към по-добър живот и липса на перспектива, коментира още Костадин Паскалев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (160):
24.03.2024 Социалисти от цялата страна с подкрепа за позицията на 55-те
21.02.2023 Замесен в срамен алкохолен скандал пловдивски хирург напусна БСП
16.02.2023 Иван Ченчев: Напусналите БСП Пловдив отдавна са изключени от партията
14.02.2023 БСП Пловдив: Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация
14.02.2023 Срив в БСП - Пловдив, общински съветници напускат столетницата
13.02.2023 Калоян Паргов: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).