Костадин Костадинов: Човекът, който бъде избран за председател на НС, няма да е панацея

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:27 / 20.10.2022
1345
Не смятам, че човекът, който бъде избран за председател едва ли не е лечителят на всички народни болки, той няма да е панацея. Това каза Костадин Костадинов от "Възраждане" от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Има разделение, в резултат на различни червени линии чертани, очевидно е, че кандидати, които имат сериозна политическа биография, достатъчно е да бъдат от знаковите политически лица, трудно биха могли да намерят подкрепа в НС.

По думите му с оглед на това, че сядаме и говорим, видно е, че има желание поне на думи за постигане на разбирателство, отбеляза той.

"Ние предложихме друг критерий – критерий, който да изкарва като кандидат за председател лица, които нямат политически опит, които дори ако е възможно да са за първи път в НС и да нямат биография, която ги е сблъсквала с политически противници. Решението, което ние предложихме и което ще защитим беше и продължава да бъде – да се излъчат лица и кандидати, които на първо питане няма да предизвикват реакция – този не. Първата реакция да бъде този кой е и това е по-добре", уточни Костадинов.

Въпреки че въпросът, който се коментира в обществото дали парламентът ще работи или не е много сериозно коментиран, същевременно той не вълнува толкова много българските граждани, смята той.

"Нашата задача е сериозна – аз не смятам, че човекът, който бъде избран за председател едва ли не е лечителят на всички народни болки, той няма да е панацея. Просто ще даде възможност все пак за работа на това НС. Ако това нещо не се случи, другият вариант е отиваме на нови избори и в това няма нищо страшно. Решението трябва да се вземе бързо, вижда се че вече тонът в залата е по-нормален. Ако не успеем да вземем едно такова решение, ако не се обединим около лица, които не ни разделят, тогава просто да приключваме тази агония и да отиваме на нови избори", допълни Костадин Костадинов.

"Ние също заявихме, че оттегляме Петър Петров, въпреки неговия опит, очевидно е, че трудно би събрал подкрепа", каза още лидерът на "Възраждане".

Виж коментарите (0)

Още по темата (876):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Политолог: Последните събития ще мобилизират електората за радикална
промяна
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).