Кокаин за над 160 000 лева задържаха на "Гюешево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:21 / 11.11.2022
953
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят активни действия по разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Около 13,00 ч. на 10.11.2022 г. на ГКПП Гюешево митническите служители са извършили проверка на лек автомобил, м. "Мерцедес“, пътуващ в посока изход от България.

Под предната лява седалка е бил открит специално изграден тайник с автоматичен механизъм за отваряне. В него са били укрити три пакета с бяло прахообразно вещество.

При направен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото количество на предмета на престъплението възлиза на 3,580 килограма на стойност 161 100 лева, определена съгласно постановление на МС за цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство - 21-годишният С.К. от гр. София, е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. Той е задържан за срок до 72 часа.

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Работата по случая продължава.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Апелативна прокуратура – София с видео на кокаина от „Гюешево“

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).