Кметът разясни какво включва големият проект за нов мост в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
13:55 / 08.01.2018
10396
Техническият проект от 2015-а година за новия мост на река "Марица" е актуален. Това заяви за читателите на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев по темата за изграждане на дългоочакваното съоръжение. Очакванията са отчуждителните процедури да приключат до средата на годината. Освен това Общината има и по-амбициозен план заедно с новия мост да се направи реконструкция на бул. "Копривщица" до бул. "Шести септември" като се премахнат паветата. 

"Очаква се това да бъде най-дългият мост в Пловдив - по проект започва от бул. "Копривщица" с едно голямо кръгово, преминава над река "Марица", над "Марица север", покрай стадион "Марица" и излиза на бул. България", описа плана кметът Тотев. 

Проектът обаче е направен така, че да позволява етапност, поясни той. Т.е. - следващият етап е изграждането на още 3-километров път, излизащ при разсадника на "Голямоконарско шосе" в землището на община "Марица". 

Целият този проект очаква да мине Експертен съвет, за да се прецизира техническото изпълнение. Експертите трябва да решат също дали на моста ще се реализира художествено оформление (което обаче може да бъде реализирано единствено от проектанта). 

"Конкурсът за визия, който Съюзът на архитектите организира и след това избра победител, обаче няма нищо общо с плановете на Общината и не е синхронизиран с нея", поясни Тотев. 

Сумата за реализиране на проекта също не е ясна и ще се избистри едва след Експертния съвет. Прогнозната стойност за реализацията само на моста остава около 15 000 000 лева, посочи Тотев. 

Допълнително поскъпване на целия проект може да дойде от реконструкцията на бул. "Копривщица", решението за художествено оформление, както и работата по 3-километровия участък. Така общата индикативна стойност става около 25 000 000 лева. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).