Кметът на Костинброд се сдоби с обвинение и остана без книжка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:43 / 02.07.2019
1241
Кметът на Костинброд Трайко Младенов остава на свобода срещу 5000 лева гаранция след като бе разпитан в следствието днес. От Окръжна прокуратура – София съобщиха, че е връчено постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в", вр. чл. 342, ал. 1 пр. 3 от НК.

Спрямо обвиняемия Младенов е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева, вносима в 10-дневен срок, както и забрана да напуска пределите на Република България. Временно му е отнето и свидетелство за управление на МПС. Разследването по делото продължава.

Около 18:50 ч. на 30.06.2019 г., в гр. Костинброд, на път VIII – I, при управление на лек автомобил "Тойота", с посока на движение от гр. Монтана към гр. София, обвиняемият Младенов нарушил правилата за движение по пътищата от Закона за движението по пътищата. В резултат на действията му по непредпазливост била причинена смъртта на И.С., управлявал мотоциклет.

Версиите за инцидента, обаче, се различават. Свидетели твърдят, че кметът е опитал да направи забранен обратен завой, като така е отнел предимството на моториста. Кметът Младенов, обаче, е категоричен, че няма вина за инцидента и не е нарушавал правилата за движение.

Пробите за алкохол и наркотици на кмета са отрицателни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).