Ключови рокади в енергийни дружества у нас

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:59 / 15.04.2024
1970
От "Българския енергиен холдинг' съобщиха за рокади в ръководствата на част от ключовите енергийни дружества в страната. Те касаят "Мини Марица - изток", "Националната електрическа компания", АЕЦ "Козлодуй" и "АЙ СИ ДЖИ БИ". 

Днес с решение на Съвета на директорите на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД е извършена промяна в ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД. На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на директорите, застава Тодор Тодоров. С решение на СД на "Мини Марица-изток" ЕАД от днес, той е избран за изпълнителен директор. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

Със следващо решение на СД на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД е извършена промяна в СД на "Национална Електрическа Компания" ЕАД. На мястото на Момчил Ванов, като член на Съвета на директорите, застава Деян Иванов. Работата му е тясно свързана със сектор Енергетика – бил е главен експертен сътрудник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд "Енергийна ефективност и възобновяеми източници", а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е Председател на СД на БНЕБ ЕАД.

"Български Енергиен Холдинг" ЕАД взе решение и за приемане оставката на Свилен Спасов като член на СД на "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" ЕАД. В СД на дружеството влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на СД на "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" ЕАД.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД – на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция "Правна“ в "Булгаргаз" ЕАД – главен юрисконсулт, заместник директор Дирекция и директор Дирекция. Предстои свикване на Общо събрание на акционерите на "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД за вземане на решение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).