"Кинтекс" плащал неустойки за милиони, които не си търсил от оръжейните производители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04 / 28.03.2019
4930
Дружеството за търговия на оръжия "Кинтекс" е било посредник между български производители на оръжие и страни извън България, което е спомагал търгуваното оръжие да излезе по-евтино за производителите. Това е основната "сюжетна линия", по която работи Специализираната прокуратура след проверките в "Кинтекс". Касае се за разследване с предмет престъпен сговор и безстопанственост. Това стана ясно от изявлението на зам.-главния прокурор Иван Гешев, а сделките са за милиони. 

"Става дума за сделки с различни страни като Индия и др., няма данни за Украйна и за Сирия, проверяваме абсолютно всичко обаче. Доставката се извършва от български оръжейни производители, а договорите са между "Кинтекс" и съответните държави. Българският производител, сигурно съвсем случайно, или някои от тях, предлагат некачествена продукция, за което неустойките се плащат от "Кинтекс". Въпросът е, че "Кинтекс" не предприема нищо, за да възстанови тази щета. Това е полза за съответните оръжейни търговци, които могат да произведат продукция с ниско качество или да не изпълнят доставка, така стоката им излиза по-евтино", подробно обясни Гешев.

По думите му и към момента продължават дейностите по изземване и приобщаване на веществени доказателства, документи и други. Утре ще се прецени дали някой от служителите на "Кинтекс" да бъде привлечен като обвиняем. Доставчиците били трима, а журналисти попитаха заместника на главния прокурор дали е възможно над "Кинтекс" да има политически чадър, което той не отрече.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).