Кеймбридж и Оксфорд в битка за българско момиче, пазят му специално място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 29.09.2019
12308
Тази седмица Мария Йотова ни среща с едно българско момиче, което беше прието магистратура в два от най-добрите университети в света. Кеймбридж и Оксфорд пазеха места за нея в специалност, в която годишно приемат по не повече от 6 студенти. Изборът на Ема Сисоева не е бил лесен, но по-трудна е била дългата й подготовка да сбъдне тази своя мечта.

"Подадох документи с нагласата, че опитвам и не вярвах, че мога да бъда приета. Не можах да повярвам, че получих писмо от Кеймбридж и от Оксфорд. Винаги съм си казвала, че колкото и да се старая, невинаги зависи от мен. Карат ни да мислим, че до тези университети се стига, ако си специален човек, което обаче не е вярно", каза Ема пред камерата на "Събуди се" по Нова тв.

По думите ѝ, ако всеки човек се труди, би могъл да влезе в тези университети и да постигне всичко в живота си. "Влязох с моята магистърска програма "Изследователска работа", но критерият е само един - да направиш принос към материята. Писах го 9 месеца. Започна се разделянето на деня ми на две части - през деня уча за текущите неща, а вечер не съм излизала от библиотеката", каза още Сисоева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).