Като във филм: Младежи отвлякоха две девойки във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:59 / 19.09.2018
3021
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала трима подсъдими, извършили в съучастие опит да отвлекат две момичета – на 13 и на 15 години, като деянието им е останало недовършено по независещи от дейците причини. 21-годишният Румен Р., 22-годишният Юри Ю. и 23-годишният Йордан Н. ще отговарят за престъпление по член 142, ал. 2, т. 2, 3 и 5, във връзка с ал. 1 от НК, извършено в съучастие като извършители.

Подсъдимият Румен имал връзка с тогава 15-годишното момиче, с което се разделили. И след раздялата 21-годишният младеж продължил да го притеснява, въпреки предупрежденията на вуйчо й да престане.

На 14 април миналата година Румен заедно с останалите подсъдими решили да се срещнат с момичето. Отишли пред дома му с автомобил. Присъствието им било забелязано от  вуйчото на 15-годишната. Между него и  Румен възникнал спор, завършил с шамар. Румен се почувствал унизен пред приятелите си и замислил план, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде наказан. Решил да отвлече момичето и така да накара вуйчото да отиде и да спаси своята племенница.

Тримата подсъдими започнали да търсят нарочената за жертва на отвличане 15-годишна. Видели я да се разхожда със своя приятелка. Румен слязъл от колата, хванал я за косата и против волята й я качил в автомобила. Въпреки съпротивата на другото момиче, то също било насила качено в колата и удряно от Румен. Петимата потеглили. 

Роднини на двете момичета започнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и баща му успял да чуе, че децата са отвлечени и пътуват към ромската махала "Максуда“. По-малката успяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили различни увреждания. Отведени били в болницата с мозъчни сътресения.

Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).