Камен Воденичаров: Тъжно е

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:48 / 10.02.2024
12377
"Тъжно е, че не знаем за подвизите на българските воини през Първата и Втората световна война. Ние научихме за великия български летец Списаревски много късно, не сме го учили в училище, както и за ген. Владимир Вазов, за ген. Иван Колев". Това заяви актьорът Камен Воденичаров, един от създателите на Студентска програма "Ку-Ку“ (1990) и предаването "Каналето“ (1995) заедно с Тончо Токмакчиев и Слави Трифонов.

"Не знаем за Крайовската спогодба, не знаем, че Балчик и Варна са бомбардирани от руснаците. Толкова важни събития за тази 146-годишна нова история не знаем. Много хора все още не знаят и се позовават на книги, написани по времето на Априлския пленум от 1956 г.", каза Воденичаров пред NOVA.

Цялото това противопоставяне е следствие на много силно промиване на мозъци, на забравяне на подвизите на българските офицери, категоричен е той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).