Какво ще е времето в празничните дни?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:28 / 08.04.2023
1275
Сутринта на Лазаровден ще преобладава слънчево време, но от запад постепенно облачността ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. До вечерта на много места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

Максималните температури ще са между 11 и 16, в София - около 11 градуса, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 - 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна и на много места в Стара планина и масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1200 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Температурите призори в неделя (Цветница) ще са между 1 и 6 градуса. Следобед термометрите с леки колебания ще показват близки до съботните стойности – между 10 и 15-16 градуса, посочва NOVA.

В седмицата преди Великден времето ще остане нестабилно, с чести пролетни валежи от дъжд в равнинната част на страната. До сряда ще е по-хладно, а с приближаването на Великден температурите ще се повишават и дневните стойности ще достигнат около и малко над 20 градуса.

В почивните дни на празника се очертава преминаване на студен атмосферен фронт – температурите ще останат пролетни, но ще има локални валежи с гръмотевици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).