Кацането на Луната стана повод за скандал с начална учителка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:38 / 17.01.2019
2646
Кацнал ли е човек на Луната или историята е фалшифицирана? Бурен спор се разрази в социалните мрежи преподава ли се в четвърти клас популярната теория на конспирацията.

Къде е произнесъл историческите си думи астронавтът Нийл Армстронг на 21 юли 1969 г.? Пост на родител в социалните мрежи твърди, че начална учителка е съобщила като факт, че човек не е стъпвал на Луната.

Урокът е изнесен пред четвъртокласници по предмета "Човекът и природата". Версиите какво точно е станало в клас обаче се разминават. Участниците в историята отказаха интервю. Пред началниците си учителката обяснила, че е представила на децата алтернативна теория, съобщи бТВ.

Не един, а 12 души са стъпили на Луната в шест успешни мисии. Едно от доказателствата са снимки на НАСА направени от сателит. На тях се виждат следите от човешко присъствие от 69-а до 72-ра. Астрономите обясняват и защо на кадрите от Луната американското знаме се развява, без да има атмосфера.

Утре астрономите от БАН са поканени на открит урок в 38-мо училище, където ще разкажат на децата за мисиите на човека до Луната, както и за начините да различат фактите от конспирациите.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).