КАТ връчва едва 40% от глобите за нарушения по пътищата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:18 / 16.09.2022
2620
Връчват се едва 40% от глобите за нарушения по пътищата, а загубите за държавата от това са в милиони, призна главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров.

По думите му, у нас се борави с административни процедури от 60-те години на миналия век, а като добър пример за събираемостта на глобите Тодоров даде Германия, където те се изпращат и по имейл, предаде "Дарик Радио".

Главният секретар на силовото ведомство обобщи резултатите от мерките срещу войната по пътищата, които държавата предприе след взелата две жертви катастрофа на бул. "Черни връх", която бе причинена от Георги Семерджиев през лятото.

Комисар Тодоров заяви, че над 1300 водачи са хванати да шофират след като са пили алкохол, над 1200 след употреба на наркотици, както и над 300 шофьори, които нямат правото да управляват автомобили. Срещу тях са образувани бързи досъдебни производства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).