ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Извънредно: Борисов с мощна атака срещу Слави Трифонов!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:45 / 15.04.2021Коментари (15)40348
©
Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Премиерът Борисов напомни, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него беше определян като "държавен преврат“. "Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.

Министър-председателят обърна внимание, че "новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов.

"Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, изтъкна Борисов.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ще бъде предложено от поставените на първо място от избирателите на състоялия се вот.

"Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“ категоричен беше Борисов. Министър-председателят обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви още, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат. "Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 16.04.2021 г.
+1
 
 
Къде е мощната атака срещу слави не разбрах? Бойко може да е всичко друго,но не е тъп! Дончева,Манолова,Вигенин,Атанасов,Корнелия и Христо са продънени и компрометирани политици от които неможе да се очаква нищо добро и точно там удря Бойко. Кой от тях не разбрах е от партията на Слави? Бойко също взе да се чисти от такива,но беше малко късно. Защо не се споменава никой от ДПС? Защото и онези са умни прочистват се макар и да знаят,че техните ще ги подкрепят и магаре да излъчат да ама за коалиция с тях магарета не помагат а без коалиция ДПС ще влезе във властта след около 30 години!
0
 
 
Бойко се умори от 2 години неходене на работа и днес взе заслужен отпуск за почивка
0
 
 
Народен съд , бой с камъни по- кухата ти лейка и ако оживееш ЗАТВОР !!!
-1
 
 
Мутрата изгради стена, трудно ще бъде работа и ще трябва време, трябва да бъде разбита! ГЕРБ и комунизъм-две еднакви наша! Мутрьо да се изпарява! Той узорпира всичко, и медиите и всички водещи институции! Сега трябва всичко това да се разруши! "Победил"? Победи за пореден път с гласовете на чиновниците, чийто заплати вдига ежегодно и те нямат избор, като без да желаят, гласуват за мутрьо! Гласуват за заплатите си!
-1
 
 
Тикво както ти лъжеш сега Слави ти го връща.Върви си ,че си тъп селянин.
-1
 
 
Работодател на министерския съвет и министър председателя е НС. Поради това,че този министерски съвет е гласуван от 44 НС,а него вече го няма.Оставката по конституция е акт,който не подлежи на съмнение при ново НС,но то не се явява никакво на стария МС и е логично оставката да се подаде в канцеларията на Парламента и не е нужно да се размахва в пленарна зала. Министър председателя даже не е и депутат в новото НС.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: