Измамник остави наивник без пари и телефон

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:52 / 25.07.2019
2300
Вчера в РУ Шумен е получено съобщение от 32-годишен мъж от град Шумен, че е измамен, като му е отнета сумата от 610 лева и мобилен телефон.

Пред полицейските служители обяснил, че около 12:00 часа на 24.07.2019 г. в сграда на ул. "Цар Освободител" бил заговорен от мъж, който се представил за ръководен служител във фирма.

Освен това му заявил, че участва във фондация за финансиране на студенти. Попитал го какви спестявания има и допълнил, че трябва да му ги даде, като впоследствие ще му бъдат върнати.

32-годишният мъж му предоставил сумата от 610 лева. След това го завел в друга сграда, като му обяснил, че там се намира офиса му. Поискал му мобилния телефон и казал да го изчака, като се отправил по вътрешно стълбище и не се върнал.

Малко след това 32-годишният мъж установил, че е измамен. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. По случая работят служители на РУ Шумен.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).