Изгониха дете от час, защото няма униформа. Родителите не одобряват носенето и цените им

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:42 / 07.10.2022
16615
Родител се оплака, че детето му е изгонено от час заради липса на униформа. Потърпевшите твърдят, че не харесват тениските и суичърите, които станали задължителни при присъствие в сградата. Не одобряват носенето и цените им.

"В часа по право влезе проф. Юлия Николова и заяви, че ще изгони тези, които нямат пълната униформа. Седем човека, включително и аз, бяхме изгонени от час. Госпожата ни каза, че ще ни се напише неизвинено отсъствие и трябва да напуснем сградата на училището", каза ученичката Йоанна Новачева пред NOVA.

"Аз разбрах от нея доста след случката, че е изгонена. Мен като родител никой не ме е уведомил за ситуацията. Това дете е на 15 години, аз съм го изпратила в тази институция, на която съм гласувала доверие. Очаквам, че при някакъв проблем или нарушение - някой ще се свърже с мен. Кой отговаря за безопасността ѝ, когато е извън училището", посочи майката на Йоанна - Галя Новачева.

Родителят е категоричен, че няма да купи униформа на детето си, защото то не се чувства комфортно да носи розовото облекло.

"Униформата е от пет части и е с цена 100 лева. Преди една година, когато решихме да въведем униформи, се създаде комисия, която да избере фирмата. Избрахме тази на бащата на Йоанна, защото е наша ученичка. Тогава той даде цена 70 лева. Нещата обаче излязоха извън контрол - донесеното като мостри не беше одобрено от родителите", обясни директорът на Софийската професионална гимназия "Княгиня Евдокия" Мариета Гигова.

Според директора проблемът е по-различен и определя ситуацията като бойкот, защото не е избрана фирмата на бащата на Йоана. Гигова увери, че отсъствия не са писани.

"Това е постоянен психически тормоз от страна на институцията към детето ми и към мен. То е заплашвано постоянно, че ще бъде изгонено и че ще има неизвинени отсъствия", каза Галя Новачева.

Директорът на училището обясни, че ученичката и майка ѝ се подписали, че са съгласни Йоанна да ходи с униформа в училищната сграда.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).