Иво Христов: Америка е дълбоко разпадащо се общество и това ще има тежки последици за целия свят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:44 / 24.11.2020
30609
Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество засега надделяват над европейската цивилизационна матрица, която направи Америка велика. Това каза за обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" проф. Иво Христов, народен представител от БСП. Той подчерта, че изборите са съдбоносни за САЩ и за света. 

"Америка е дълбоко разделена по всички възможни параметри – икономически, социални, ментални, цивилизационни. Това не е онази обща цивилизационна матрица, която познаваме от 20 век. Америка в някакъв смисъл е дълбоко разпадащо се общество и това ще има изключително тежки последици за целия свят", допълни депутатът. 

Проф. Иво Христов посочи, че губещата страна няма да се примири с резултата и ще има позиционна война във всички възможни измерения - икономически, социални, политически, медийни. 

"Очевидно е, че срещу Тръмп играеше целият глобалистки капитал. Срещу него играха всички медии, дирижирани от този капитал. Не познавам американска президентска кампания, в която всички принципи на демокрацията да бъдат потъпквани по абсолютно арогантен начин дори без всичките елементи на политическо лицемерие, които са характерни. Това означава, че залогът е огромен, за да се пристъпи към толкова крайни действия от двете страни.

Резултатът от това - Китай дълго време изчака и поздрави победилия кандидат Байдън с половин уста, а Русия все още мълчи. Това показва, че светът е наясно, че това, което се случва в Америка, не е просто еднократна драма, а става въпрос за дълъг, тежък, може би драматичен геополитически процес", каза още народният представител. 

Икономическата логика неумолимо тласка нещата към глобализация, но е важно какъв тип ще бъде тя, обясни проф. Иво Христов. 

"Глобализацията на Байдън е именно такава – преминава през ликвидиране на каквито и да било цивилизационни и национални сили пред конституирането на единно управление на света в полза на една относително тясна група от свръхмощни и свръхбогати хора, които очевидно искат да движат света съобразно своите представи, а от другата страна са тези, които се противопоставят на това. Светът, в който сме, е бойното поле на сблъсъка между тези сили. В този контекст трябва да бъдат поставени американските избори и резултатите от тях въобще не са окончателни. Те са само фаза от дългия конфликт, в който ние навлизаме. Към него трябва да добавим и корона истерията", посочи проф. Иво Христов. 

Идеята на глобализацията е уж свободното движение на хора, стоки и капитали, а с корона кризата имаме пълно застопоряване, буквално светът е замръзнал, допълни проф. Иво Христов.

Виж коментарите (4)

Още по темата (82):
20.11.2021 Байдън нареди бустерна доза за пуйките
08.05.2021 Агитките на Ботев и Локо се обединиха
02.04.2021 Жената на Джо Байдън стана стюардеса
11.03.2021 Горман отряза втори преводач за поемата на Байдън, не бил "млада чернокожа жена"
23.02.2021 Мелания Тръмп сияе, след като напусна Белия дом
10.02.2021 Тръмп никога повече няма да има право на профил в Twitter
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).