Искате iPhone X? Пригответе си 2300 лева и е ваш!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
16:21 / 04.11.2017
9075
С пускането на новия iPhone X навлязохме в ерата на ултра премиум смартфоните, коментира Quartz. Apple нарича своя iPhone X "смартфона на бъдещето", идващ с нови функции, предназначени да примамят потребителите да свикнат с идеята да плащат една и съща цена за телефон, каквато биха искали да платят за лаптоп.

Новият модел, наличен за предварителна поръчка от 27 октомври и за покупка от днес, струва цели 1000 долара в САЩ (и много повече в други държави, ако преобразуваме местните цени в други валути). Цената се повишава още повече, ако искате по-големия 256 GB модел, който струва 1149 долара в САЩ.

Но дали новите функции и по-голям екран струват например 50% от месечната ви заплата?

Това е решение, което потребителите в Испания ще трябва да преценят, когато iPhone X днес започне да се продава в магазините. В Индия и Китай, пазари, които отчитат силен растеж и на които Apple се опитва да се разрасне, цената на iPhone X ще струва много повече от типичния месечен доход във всяка страна. В Индия новият модел ще струва почти толкова, колкото средностатистическият гражданин получава за една година.

Истинската цена на iPhone X става ясна, когато се сведе до средния доход в страните, където ще бъде продаван.

Въз основа на цените за продажби на дребно, посочени на различните глобални сайтове на Apple, и данни за глобалните заплати от ОИСР и други организации за 2016 г., това е сравнение на цената на iPhone X с 64GB в страни, в които ще бъде достъпен за покупка. Те са класирани по отношение на дела на цената от средния месечен доход на човек.

B іЅtуlе, официален търговец на Аррlе за България, цeнaтa e 2 322 лeвa зa 64 GВ. Малко по-евтино - за 2299 лева ще се продава моделът от Technopolis. Разбира се, има и предложения от трите мобилни оператора. На база на цената от 2299 лева и при средна месечна работна заплата от 937 лева към края на 2016 г., се оказва че България е в началото на тази своеобразна класация - след Индия. Цената на апарата в брой представлява 245% от средната месечна заплата към 2016 г.


Виж коментарите (21)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).