Искат постоянен арест за бащата, който преби и провеси през терасата 14-годишната си дъщеря

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:45 / 04.03.2019
5409
Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си. 14-годишното момиче е в болница с травми на корема, главата и със счупен нос.

"Обвиненията, които към настоящия момент са повдигнати, са за нарушение на заповед за защита от домашно насилие. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 г. Другото повдигнато обвинение е свързано със закана за убийство към детето", обясни говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева пред Би Ти Ви.

Предстои събирането на доказателства, тъй като разследването е в начален етап. При наличието на такива ще бъде повдигнато и обвинение по новия текст от Наказателния кодекс за домашно насилие, по време на което е причинена телесна повреда.

Майката на детето Ирина Янкова заяви, че по време на развода бащата е поискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите й под негово влияние и от страх са казали, че искат да останат при него.

"Физическият и психически тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да замина при родителите си", разказа Ирина.

Тя допълни, че е била заплашвана с убийство. Бившият й съпруг дори е опирал нож в гърлото й.

Във вторник се свиква спешен координационен механизъм, в който ще участват полицията, прокуратурата и училището, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).