Имотен експерт: Доходност около 2800 евро на година, ако отдаваме ваканционен имот на Халкидики за 50 000 евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:03 / 11.11.2022
4086
Очаква се срив на цените на имотите в Испания, прогнозират експерти

През последните години стана модерно сред българите да купуват имоти в Гърция. Особено засилен интерес, според брокерите, се наблюдава тази година

Сред най-предпочитаните райони са Кавала и Халкидики. Българите търсят и инвестират в по-евтини имоти, ремонтират ги и ги използват както за почивка, така и за отдаване под наем. По-малка част от клиентите се насочват към вили на брега на морето или закупуване на частни хотели.

Заслужава ли си инвестицията?

"Действително виждаме все по-голям интерес от страна на българите да купуват имоти в Гърция. Очакваната годишна възвръщаемост, особено за Халкидики, е в около 6%. Тази доходност е наистина висока са такъв тип имоти", каза пред businessnovinite.bg имотният експерт Стоян Гочев.

Salto de Castro има жилищни къщи, хотел и дори общински басейн

Това означава, че при средна цена на ваканционен апартамент на Халкидики от 50 000 евро, очакваната доходност е около 2800-3000 евро на година, ако се отдава под наем.   

Гочев каза, че се очаква срив на цените на имотите в Испания. "Безработицата като макроикономически показател определя пазара. Когато намалява производството, се увеличава безработицата. Когато тя се покачи, пък започва да намалява потреблението и имотният пазар се свива. Към момента единствената страна в Европа, която има заплашителни нива на безработица е Испания- 12,4%. Ако испанците не вземат мерки, имотният им пазар ще се срине. Ръстът на цените на имотите там е много нисък", каза още експертът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).