Идат още по-лоши дни за пушачите у нас?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (92)
12:09 / 06.05.2012
11273
Депутати от ГЕРБ предлагат още по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Според тях трябва да се забрани паленето на цигара на спирки, на детски площадки и дори на стадиони.

"Няма да има никакво отстъпление от забраната за пушене на обществени места от 1 юни, включително и в заведенията след 22 часа," категорична е Даниела Дариткова, председателят на здравната комисия в парламента. По думите й ще има "затягане на режима на пушене, забрана за пушене на работните места, детски градини, детски площадки, прилежащи към училищата зони и по - строги санкции"

Глобите за хората, които пушат в тези зони ще бъдат от 500 до 1 000 лева и до 10 хиляди за търговците.

Все още отворен стои въпросът с контрола, когато мярката влезе в сила от 1 юни. Според един от депутатите при нарушения трябва да се иска съдействие и от полицията.

"Когато възникне някъде евентуален скандал за това че се пуши, това би следвало да се приема като нарушение на обществения ред и в този смисъл органите на МВР трябва да реагират," каза Петър Петров от ГЕРБ.

Пушенето на стадиони вече е забранено за Олимпийските игри в Лондон. У нас, парламентарното мнозинство още няма решение, кои от предложенията ще бъдат приети и кои ще отпаднат. Отсега обаче е ясно, че е твърде рано парковете и плажовете да стават зона, забранена за цигари.

Източник: bTV


Виж коментарите (92)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).