И бивш съветник на Асен Василев ще е шеф на медицинските хеликоптери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:47 / 24.07.2022
1687
Бивш съветник на Асен Василев - Георги Клисурски, влиза в Съвета на директорите на дружеството “Хели Мед Сървиз", което ще управлява медицинските хеликоптери. Той ще е един от тримата директори на звеното заедно с напусналия парламента депутат от ПП Георги Гвоздейков и лекаря и медицински консултант Бранимир Радуилов, става ясно от решение на правителството, съобщава "24 часа".

Хеликоптерите, които звеното ще управлява, тепърва ще се купуват. Здравното министерство вече пусна обществена поръчка за 6 броя за общо 162,7 млн. лв. Очаква се те да бъдат доставени до 30.4.2026 г., а първият от тях да пристигне още на 1.12.2023 г.

За създаването на “Хели Мед Сървиз" правителството отдели 3 млн. лв. Седалището му ще е в сграда на аерогара София №1, а то ще може да създава свои представителства в страната и чужбина. Тримата членове на Съвета на директорите ще сключат договор за управление на звеното за до 5 г. Те задължително ще трябва да дадат и гаранция за управлението си в размер на 3-месечното си брутно възнаграждение.

Клисурски е бил съветник на Асен Василев като министър на финансите в първия служебен кабинет “Янев". Той е член на Националния съвет на “Продължаваме промяната".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).