Хубаво време само още няколко часа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 02.04.2023
5517
След обяд облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. По-значителна облачност ще има над планинските райони и Североизточна България и на места там слабо ще превали. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°. Утре още сутринта от юг-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността.

Около обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, след обяд и през нощта срещу вторник в Западна и Централна България интензивни и значителни, на места придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва и с него да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 11°. 

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен, вечерта силен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието още преди обяд облачността ще се увеличи. В следобедните часове и през нощта срещу вторник ще има валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, който вечерта ще започне да се усилва. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).