Холандия все по-привлекателна за наши студенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:12 / 14.01.2019
2360
Българските студенти се юрнаха към Холандия заради Брекзит. Излизането на Великобритания от ЕС внесе несигурност сред нашите кандидати и те започнаха да се насочват към други държави, обясни Радина Михайлова, която е консултант по образованието в чужбина.

Причината за наплива към Холандия са ниските такси, с които държавата зарибява кандидат-студентите, пише "Телеграф". Според експерти това е стратегия, която има за цел да набира повече чуждестранни студенти от ЕС. В същото време нашенците ще плащат 1030 евро вместо 2083.

Страната на лалетата е първата и най-голяма алтернатива на Великобритания. Сред най-популярните специалности, които българите напират да учат в Холандия, са компютърните науки, уебдизайнът и софтуерното инженерство. Създаването на компютърни игри е друга водеща учебна програма, която е предпочитана поради големите кариерни възможности, които вузовете предлагат. Тази година се наблюдава интересен феномен, психологията измества медиите и туризма, споделят още консултантите.

Чуждестранните университети примамват нашите кандидат-студенти с обещанията за добра реализация след завършване, като стаж в световноизвестни компании. Най-предпочитаните университети и през тази година остават "Фонтис" и "Хага", както и висшите училища в Грьонинген, Ханзе и Тилбург.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).