Хиляди работещи имат възможност да подобрят квалификацията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:17 / 29.03.2019
2764
30 хиляди работещи ще могат да подобрят квалификацията си чрез проекта "Ваучери за заети лица", съобщават от Агенцията по заетостта. Заявленията започват да се приемат от 1 април в бюрата по труда в цялата страна.

С проекта се цели предоставяне на възможност заетите лица да получат нови умения или да разширят знанията си. Подобряването на професионалната квалификация е съобразено с нуждите на бизнеса. От началото на първия прием до момента броят на издадените ваучери е 24 765. Повече от половината са били за преминаване през курсове за професионални обучения.

Право да подават заявления имат нашенците, които са на трудов договор в предприятия извън държавната админстрация. Няма ограничение за възрастта на онези, които са само със средно или основно образование. За вишистите обаче има изискване да са на възраст над 55 години. Желаещите да участват в обучителните курсове ще трябва да заплатят половината от стойността на ваучерите, пише Монитор. Според Агенцията по заетостта, това ще доведе до по-висока ангажираност от страна на лицата, относно качеството на обучението и ще създаде предпоставки за споделена отговорност между тях и обучителната институция за постигане на по-добри резултати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите
Нинова: Пародия! Главчев започна като началника си Борисов да игр...
Оставената без зъби от мутри се похвали
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).