Хампарцумян: "Възраждане" умеят да управляват настроенията на най-необразованата част от населението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:41 / 28.06.2023
1492
Напрежението по върховете на властта се покачи драстично вчера, след като премиерът, вътрешният и правосъдният министър направиха извънредно изявление срещу действията на партия "Възраждане". 

"Това е една много груба, остра реч, но не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Това е, може би, лошо възпитание, грубост, недопустима за политически лидер, но не е престъпление", коментира адвокат Людмил Рангелов в ефира на NOVA.

"Случва се нещо много опасно, даже бих казал зловещо. Искам да напомня, че Холокостът не започва с концентрационните лагери и газовите камери, а с речта на омразата в Европа. И постепенно точно поради липсата на реакция, нещата ескалират", заяви проф. Александър Оскар, председател на организацията на евреите в България "Шалом". 

"Нещата в България през последните две години наистина се влошават по отношение на езика на омразата. И само да припомня, че същите тези хора преди две години, по време на COVID пандемията, сравняваха зелените е сертификати, които спасяваха животи, с жълтите звезди, които евреите  е трябвало да носят в резултат на приетия закон за защита на нацията", посочи още той.

"Също през тези две години многократно ние като евреи сме били обвинявани, че сме нелоялни към България, че сме гости в България, да внимаваме как се държиме. За да се стигне до миналата семица с директни вече обвинения към мен, към представителите на еврейската общност, че сме нацисти и други подобни манипулации и неверни твърдения", коментира още Оскар. 

"Може би един от образите, в които "Възраждане" искат да влязат, е като гонени, преследвани борци за свобода и бог знае какви други неща. Това са хора, които са дебалансирани, но много добре популистично умеят да управляват настроенията на най-необразованата, най-агресивно настроената част от населението", допълни още финансистът Левон Хампарцумян.

Виж коментарите (2)

Още по темата (942):
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
05.04.2024 Живко Коцев оттегля оставката си! Била подадена под натиск
04.04.2024 Главният секретар на МВР проговори защо е подал оставка
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).