Халил Летифов от ДПС оглави спортната комисия в НС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:49 / 03.11.2022
1286
Халил Летифов от ДПС е новият председател на Комисията по спорта.

"Продължаваме Промяната" оттеглиха своята кандидатура на Радостин Василев, защото не искали да стават част от "калните борби на ДПС".

Росен Костурков от ПП беше избран за председател на земеделската комисия.

"Няма да предлагаме кандидат. Станахме свидетели в залата на Народното събрание на грозни сцени. За обществото депутатите се карат за председател. Не желая да ставам част от калните борби на ДПС. Не желая да ставам част от задкулисие, свързано вероятно с президентството и Весела Лечева", заяви Радостин Василев от "Продължаваме Промяната", цитиран от БНТ.

По думите му политическата култура изисква, когато два пъти не може да бъде избран председател на Комисията по спорт, оттегляш кандидатурата.

"Вчера затова решихме да не участваме в тези кални битки. За обществото става ясно едно: Тези се карат за власт. Аз не се съмнявам в неговите професионални качества - на господин Летифов. Призовавам колегите от БСП и "Демократична България, които ме подкрепиха, да не го подкрепят, това е знак към задкулисието, че няма да им позволим да вкарат председател по втория начин", допълни Радостин Василев.

"Гласувах против. Не знам дали господин Летифов е завършил спортното училище. Така е - няма да ходи на Олимпиада, но маже ли да каже как ще управлява тази комисия, поддържа ли връзка със спортните федерации. Това е кандидатура, която е политическа", каза още Инна Иванова от ПП.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).