Хакерите докопали сървъра на НАП, изтеглили информация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:41 / 16.07.2019
3682
От вчера са сформирани екипите, сутринта се чух с Явор Колев. Наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена информация. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в ефира на bTV.

"Прави се анализ на логовете, за да се разбере, кога е направено това влизане. Прави се преглед на системата, за да се предотврати друга атака“, поясни Маринов. По думите му най-вероятно е атака отвън. "Всяка система, която е отворена за външен достъп има своите уязвимости“, посочи той. "Организираните престъпни групи търсят финансовия еквивалент на своите дейности. Вчера бе взето решение за закупуване на F-16. Мейлът идва от руски сайт иска се оставката на финансовия министър. Може да се направи и политически анализ“, смята вътрешният министър.

"При всички случаи засяга Националната сигурност. Не случайно работят колегите от ДАНС. Абсолютно всичко е възможно. Колегите говорят за месец назад, но нека си свършат работата“, каза още той. Маринов отказа да даде повече информация, за да не даде предпоставка за други злонамерени дейности.

Маринов коментира и акциите в Сандански. "Те са продължение и развитие на плана, който сме изготвили срещу битовата престъпност. Те се провеждат и на други места. Тя не беше конкретно по даден сигнал. Относно тезата, че е имало молба от Борисов да се проверяват висши кадри то ГЕРБ, Маринов посочи: "Не е необходимо да ми се моли премиерът. Няма чадър над никой“.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).