Гърневски: Румен Радев да отива в Дубай с Нинова и да върне Божков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (84)
17:35 / 18.06.2020
11376
Преди повече от две години коментирах тогавашната ситуация и си позволих да споделя, че в България има пълзящ преврат срещу законното управление. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. "Тогава тази тема се прие лежерно. Днес вече в България е налице консолидиран опит за преврат на всички тези, които през тези две години успяха да влязат в общ отбор срещу Борисов", смята Гърневски. 

"Те са консолидирани около идеята да премахнат това правителство. Това е обединен фронт срещу нас", добави депутатът.  "В последните дни ставаме свидетели на ченгеджийски похвати за дискредитиране на премиера, правителството и цялото управление", каза той.

"Тези снимки, за които говорите, които уж разобличават - с тези пачки и оръжие те се опитват да изкарат Борисов като шериф, който раздава правосъдие. Опитват се да го представят в отвратителен вид, с който да предизвикат неговата чест и пак да каже, че отиваме на следващи избори", смята Гърневски. 

"Това обаче е изключено, защото България се намира в изключително висок стадий на своето икономическо развитие спрямо онези предходни години. Спрямо 2013/2014 имаме огромно увеличение на БВП. Всичко това плаши хората, които са против това управление", каза той. 

"Като изпълним програмата си догодина през март, е ясно, че неминуемо ще следва и следващ мандат", заяви политикът.  На въпрос дали знае кой стои зад кадрите, направени в спалнята на премиера, Гърневски отвърна: 

"Разклаща се вярата в държавността, щом може да се влезе в това лично пространство. На едната снимка постелята на премиера е с един цвят, на другата е с друг, на едната е затворено шкафчето, на другата е отворено", каза той. 

"Там може да се влезе, но си има ред, по който се влиза. Това подсказва, че това е добре организиран опит за дискредитация в един момент на този човек. НСО в момента е разбита команда. Виждате колко коли обслужват президента, а жена му обикаля по насрещното", каза той. 

"Явно президентът не може да се справи с управлението на тази възлова служба в държавата. Съвсем скоро офицер на НСО бе уличен в сенчест, престъпен бизнес", добави той. 

"Цветанов трябваше повече да изчака, за да прави политическа формация. Той беше преди вторият човек в партията. Най-възторжено коментираше политиката на партията и лидера. Той беше най-възторженият оратор и поддръжник. Много бързо си обърна мнението", каза той.

"От вчера съм възмутен от господин Цветанов и това, което той направи. Важен е моралът и отговорността пред хората, пред които си вървял с години", смята Гърневски.

"Падението на Радев не е в дрона. Радев ще падне, защото в тези моменти, воден от жаждата за битка и да уязви премиера, застана на страната на обвинения в престъпления Божков, като каза, че той звучи убедително за сметка на обвинителите му", заяви гербаджията.

"Да застанеш срещу българската прокуратура и да вземеш ти като държавен глава страната на обвинен в престъпления е недопустимо", смята Гърневски.

"Президентът да отиде с един "Грипен" в Дубай, Нинова може да му е стюардеса, да вземе Божков и да си го докара за един нормален процес", каза той.

Виж коментарите (84)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).